8 Mayıs 2013 Çarşamba

rüyada yeşil kayısı görmek

isim: güler
rüyadaki nesne: yeşil kayısı

kısaca görünen rüya:
rüyamda kayısı yiyorum ama yemyeşil bir kayısı anlatımısınız bu nedemek her sitede arıyorum hiç bir yerde yok.

Tabiri

İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada kayısı hastalığa de­lalet eder. Yeşil kayısılar görmek, sadaka vermeye ve hastalıktan iyileş­meye delalet eder. Sarı kayısı yemek hastalıkta mal harcamaya delalet eder. Bir ağaçtan kayısı yediğini gören kimse günahkâr ve zengin bir adama arkadaşlık yapar. Ağaçtan kayısı kopardığını görmek, elinde miras malı olan kadınla evlenmeye delalet eder, denilmiştir.
Hükümdarın elma ağacından kayısı topladığını görmek, halkına güzel olmayan mallar getirdiğine delalet­tir. Kayısı ağacı hastalığı çok olan adama delalet eder. Bazı tabirciler kayısı ağacı ailesine karşı cimri başkasına karşı eli bol olan cüretkâr adama dela­let eder, demiştir.
Kayısı yeşil ise çok dirhemleri olan adama delalet eder. Kayısı ağacın­dan dal kırdığını görmek bir adamdan aldığı malı inkâr etmeye veya namazı ya da orucu terk etmeye ve kendisinin olmayan bir malı ifsat etmeye dela­let eder. Meyve vermeyen bir ağaçtan dal kırdığını ve baston yaptığını görmek, rüya sahibinin sevince nail olmasına işarettir. Meyvelerin sarı olanları hastalığa, ekşi olanları üzüntü ve kedere delalet eder. Yeşil olan meyveler hastalık değildir.
Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Kayısı mevsiminde kayısı gör­mek altın paralara vakti dışında görmek hastalıklara delalet eder. Kayısı ağacı, faydası olmayan hastalıklı adama delalet eder. Bir tabire göre ise kayısı ağacı güler yüzlü, ailesine karşı pinti, kendisine karşı cömert olan adama delalet eder. Kayısı ağacının meyvelerinin yeşil olduğunu görmek gümüş paralara sarı olduğunu görmek altın paralara delalet eder. Meyvesi olmayan kayısı ağacından dal kırdığını görmek akrabadan birisi ile ya da arkadaşıyla husumete girmesine delalet eder.
Ekin ya da ağaçtan bir şeyi ıslah etmek emaneti eda etmeye delalet eder. Dut dışında, vaktinde ağaç­ların meyvesini toplamak, hizmete ve hoşnutluğa delalet eder. Vakti dı­şında olursa boş yere yorulmaya delalettir. Elma ağacından kayısı toplayan hükümdar görmek, halkına karşı katı hükümler koyan yöneticiye delalet eder. Kayısı korkuya bazen de eşyanın olduğu şeye geri dönmesine ya da lezzetli rızka delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder